Paşa Kılıcı (Sansaveria)

Kılıç çiçeği adıyla da bilinen Paşa kılıcı, Asparagaceae ailesine ait bir bitkidir. Peygamber kılıcı adıyla da bilinmektedir. Anavatanı, Afrika’nın tropik ve kayalık bölgeleriyle, Madagaskar ve Hindistan'dır. Bulunduğu ortamda havayı en iyi temizleyen bitkiler arasındadır.

Kılıç çiçeği adıyla da bilinen Paşa kılıcı, Asparagaceae ailesine ait bir bitkidir. Peygamber kılıcı adıyla da bilinmektedir. Anavatanı, Afrika’nın tropik ve kayalık
bölgeleriyle, Madagaskar ve Hindistan’dır. Bulunduğu ortamda havayı en iyi temizleyen bitkiler arasındadır.

Parlak sivri yaprakları,ince uzun boyuyla, grafiksel olarak vurgu bitkisidir. Alacalı formları ile büyüleyici bir yapısı olan Paşa Kılıcı bitkisi’nin en nadir formlarından biridir Trifasciata  Gold Flame. Yemyeşil yaprak kenarları arasında sarı rengiyle büyüleyici bir türdür. Düşük ışık alan , yarı karanlık konumlarınızı renklendirmek için tercih edebilirsiniz. Bakımı oldukca kolay bir bitki türüdür.

Sivri gövdesinde yumuşama fark ederseniz sulama sıklığını azaltmanız gerektiği anlamına gelmektedir. Yine yapraklarda kararmalar olursa kararan bölgeyi makas yardımı ile kesebilirsiniz. Bitki kısa zaman içinde kendini toplayacaktır.

Add Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir