-10%

Muz Çalısı (Michelia figo)

Magnoliaceae ailesinden, Çin'e özgü muz gibi kokan çiçeklere sahip bir çalı türürdür. Aslında bir çeşit manolyadır.

MİCHELİA FİGO, Magnoliaceae ailesinden, Çin’e özgü muz gibi kokan çiçeklere sahip bir çalı türürdür. Aslında bir çeşit manolyadır. Fakat Michelia Figo çiçeği ve ağaç yapısıyla biraz daha minyatür bir yapıdadır. Figo, yaprak dökmez, yapraklar koyu yeşil, oval ve 10 cm boyundadır. Çiçekleri türlerine göre kremden açık mora kadar tonlardadır. Bizdeki fidanlar krem çiçeklidir. Bitki çevreye göre 3-4 m boy yapabilir. Saksılara tam uyum sağlar. Eğer soğuk iklim kuşaağında iseniz onu saksıda pekala büyütebilirsiniz. Dallar ise kahverengiden griye tondadır. Genç dallar yeşildir.

TOPRAK: Michelia figo asidik karakterli, organik maddece zengin, iyi su süzen toprak ister. Torf+ bahçe toprağı+ organik kompost karışımı uygun gelebilir.

İKLİM: Figo ve diğer michelia türleri, -5 C’den sonra ölürler Bu nedenle dikkatli olmalısınız. Bu muhteşem bitki riske atılamaz. Tam güneş kısmi gölge alanlarda tutulmalı, sert rüzgardan korunmalıdır. Ayrıca sıcak iklimde yakıcı öğle sıcaklarından uzak tutunuz.

SULAMA: Michelia sürekli nemli toprak ister, yalnız yaş değil. Eğer sürekli toprak yaş kalıyorsa kökler hemen hastalanır. Süzek bir karışım yapınız.

GÜBRELEME: Fenni olarak 8-9 aylık pro granül gübre yılda iki defa her bitkiye bir tatlı kaşığı uygulanmalıdır. Bunun dışında organik kompost uygulaması yapılabilir.

BUDAMA: Genç sürgünler elde etmek için uzun, obur dallar kırpılır. Ayrıca şekil budamasına da müsaittir.

Add Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir