Altın Çanağı Ağacı fidanı , çiçekli süs ağaçlarını arasında görüntü ve dayanıklılığıyla tercih gören bir çeşittir. Baharın ilk günlerinde Mart ayından itibaren çiçeklenmeye başlar. Yaz sıcakları gelene kadar yani haziran ayına kadar çiçek açar.
2m’ye kadar boyları uzar.
-30 *C’ye kadar dayanıklıdır.
Altın Çanağı fidanının dikimini yaparken vitamin ve mineral yönünden zengin drene edilmiş toprağa dikmeye dikkat edin. Gübrelemede çok fayda sağlar. Kış aylarında yaprak döker. Ama bu duruma üzülmeyin çünkü ilkbaharda daha yapraklanmadan sarı çiçekler açar. Eminim bu görüntüyü çok seveceksiniz ve altın renginde bir ağaca sahip olacaksınız. Sadece sarı çiçekleriyle değil yapraklanmaya başladıktan sonra alacalı çift renkler sergileyen yaprakları adeta bir şölen yapar.
ALTIN ÇANAĞI FİDAN DİKİMİ
Altın Çanağı fidanın dikimi ve sonrasında bakımı sulaması çok önemli. Tüplü ve kaplı olan fidan naylon torbalarından çıkarılıp dikilmelidir.don olan günlerde dikim yapmayın. Boylu olan fidanlar rüzgardan etkilenmemesi için dikme ile bağlayın. Çapa veya bel küreği ile fide ve fidanın kök boğazı seviyesinde geniş bir çukur açın. Çukurun kök çapından daha geniş olmasına dikkat edin.agaç fidanı nasıl dikilir
Fidan poşetinden yada toprağından çıkartıldıktan sonra toprağın dağılmamasına dikkat edin. Böyle bir dağılma fidanın kurumasına sebep olabilir. Fidanı çukura düzgün bir şekilde yerleştirin. Çukurun kalan boşluklarını mevcut toprak seviyesinde doldurun. Toprağı sıkıştırın ve can suyunu verin.